Kans op inbraak 2 x groter tijdens kerstdagen

(Inbrekers vieren op 27 december kerst)

De kans op woninginbraak tijdens de kerstdagen is 2 maal groter dan normaal.

Ook de verzekeraars bevestigen dit en dat zou u als bewoner moeten aangrijpen om extra alert te zijn.

Laat verlichting branden zowel binnen als buiten. Creëer een bewoonde indruk en laat buren weten dat je niet thuis bent.

 

Inbrekers zijn nu al aan het observeren, ze parkeren hun auto in de straat, lopen meerdere rondjes en kijken specifiek de huizen binnen.

Als voorbeeld circuleert er momenteel in Oud-Beijerland een foto rond met polsende personen, welke gemaakt is door één van de Whatsappgroep beheerders. Dat is een verdachte situatie en dient direct te worden gemeld bij de politie!

Twijfel niet en melden! Want bij twijfel niet inhalen.

 

Inbrekers vieren pas op 27 december kerst.....

 

 


Tips van burgers zijn belangrijk

Wij gaan er vanuit dat u als inwoner van Cromstrijen de nodige maatregelen heeft getroffen om woning en auto-inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij zijn benieuwd en geïnteresseerd hoe u dat heeft gedaan of welke maatregelen u heeft getroffen. Graag ontvangen wij van u tips, klik hier om deze naar ons toe te sturen. 


Briefje aan de deur, slecht plan

Als actief lid van de buurtpreventie kom je situaties tegen waarvan je je afvraagt "zou dit een prima hulpmiddel zijn voor een inbreker?"

Verplaats je in de gedachte van een inbreker en kom zelf tot de ontdekking of je vrijspel zou hebben.

Een briefje aan de deur dat je even weg ben is voor de hand liggend, van oudsher wordt dit al gedaan, alleen tijden zijn verandert. Besef dat ook een berichtje over je weekendje weg of vanaf je vakantie op Facebook, Twitter ed. eigenlijk een "duidelijk" briefje op je voordeur is.

Wees hierop alert, inbrekers zijn niet dom.

Ze zijn ook gek op het zoeken naar een sleutel, ze kennen de geijkte plekjes. Bloempot, deurmat, onder het bankje en welke plaats je ook maar bedenk, hij wordt gevonden.

Dus...nooit doen!

 


actie - WhatsApp Buurtpreventie


Inbraakpreventie Tips

•      Vermeld niet op internet (bijvoorbeeld Twitter, Hyves, Facebook, blogs) dat u   bent. Inbrekers kijken niet alleen door het raam of u         thuis bent. Internet is  een belangrijke informatiebron om te checken wie er met vakantie of even  weg is.

•      Breng buren/kennissen op de hoogte zodat zij een oogje in het zeil kunnen  houden. Geef ook aan waar en hoe u te bereiken bent.

•      Zorg ervoor dat zij in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel).

•      Laat uw post achter de deur weghalen en uit het zicht leggen.

•      Zorg voor een bewoonde indruk. Houd gordijnen open, maar laat ze ‘s avonds  sluiten als u dit normaal ook doet.

•      Laat planten op de vensterbank en het balkon staan. Vraag buren/kennissen  om uw planten af en toe water te geven.                              Net als uw tuin 

•      Inbrekers houden niet van verlichting. Zorg voor voldoende buitenverlichting, vaak wordt ingebroken aan de achterzijde.

       Denk bijvoorbeeld aan een lamp met een schemerschakelaar of een bewegingsmelder.

•      Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting van uw woning. Dit is een  schakelaar met een ingebouwde  klok, die op een van                 tevoren vastgesteld  tijdstip, of een reeks ingestelde tijdstippen, de verlichting in- of  uitschakelt.

•      Houd de boodschap op uw voicemail of antwoordapparaat neutraal. Spreek  niet over uw (langdurige) afwezigheid.


Hondenbezitters wilt u ons helpen?

Denk ook bijvoorbeeld om hondenbezitters uit te nodigen voor een cursus, zij lopen minimaal 3 maal per dag op wisselende tijden en op meerdere straten in meerdere wijken. Als zij bewust zijn van afwijkende situaties in de omgeving, kunnen zij verdachte of een risicovolle situatie melden. De kans is groot dat we een aantal hondenbezitters kunnen gaan toevoegen aan het buurtpreventieteam.


Gemeente Cromstrijen