Slechts € 0,40 per maand voor een veiliger gevoel

 

 

 

Maandag en dinsdagavond 5 & 6 december, geconstateerd dat bij een redelijk aantal huizen tussen 18.00 en 20.30 uur geen licht brand.

Bewoners zijn niet thuis, gordijnen open, sommige hebben hun slaapkamerraam op de stormhaak staan.

Duidelijk dat er niemand thuis was, strak opgeruimde woonkamer, geen teken van "leven" zoals een bordje of een kopje op tafel, krant half uit de brievenbus....

"Lieve mensen", dit is een uitnodiging tot inbraak!

 

Zet een tijdschakelaar op 1 of 2 lampen, laat twijfel ontstaan of er iemand thuis is. 

Wanneer u LED verlichting gebruikt is dat vaak 3 Watt per lampje/ per uur. 

U verbruikt dan bij 2 lampen, bij 4 uur branden, slechts € 0.03 per Maand.

 

Verlicht u tuin ook wanneer u thuis bent!

Met 5 watt LED verlichting in de tuin verbruikt u € 0,37 per donkere maand.

 

Voor 40 cent per maand kunt u inbrekers op het verkeerde spoor zetten en het geeft uzelf een veiliger gevoel.

 

 

 

 


En daarvoor Buurtpreventie (whatsapp-groep)!

Minder inbraken (artikel NRC 29 februari 2016)

Vasco Lub analyseerde zowel Nederlandse als internationale onderzoeken naar het onderwerp. Hij verrichtte veldwerk in Tilburg en Rotterdam en vroeg bij gemeenten informatie op over het bestaan van buurtwachten. In Nederland is alleen op zeer lokaal niveau onderzoek gedaan naar het effect van buurtwachten op criminaliteit. Daaruit blijkt vaak dat het aantal inbraken aanzienlijk afneemt. In De Reeshof in Tilburg nam het aantal inbraken vorig jaar af met 40 procent, constateerde de Universiteit van Tilburg al. „Buitenlandse onderzoeken onderstrepen dat beeld.” Soms neemt de criminaliteit in omliggende wijken juist licht toe. Lub noemt dat het „waterbedeffect”. LEES HIER het complete artikel.


Digitale tekstKar in Klaaswaal

Bij de Hoeckenisse te Klaaswaal is een zogeheten tekstkar geïnstalleerd.

Sinds 4 maanden is deze eigendom van de gemeente Cromstrijen en zal voor diverse events worden ingezet. De tekstkar heeft zijn eerste plek vorig jaar gekregen bij de rotonde Burgemeester de Zeeuwstraat. 

De gemeente vraagt met de tekst "een verdachte situatie, bel 112" aandacht van de inwoners om daadwerkelijk te melden. 

Ook kunnen teksten worden aangepast "Let op Buurtpreventie actief" waarmee criminelen opnieuw hun kansen moeten berekenen......


Welkom op de Website

Buurtpreventie Cromstrijen heeft vandaag 23 februari 2016 zijn eigen Website gelanceerd.

De webmaster heeft in samenwerking met de Gemeente Cromstrijen, buurtpreventie leden en 

wijkagent Johan Groenendijk een website gemaakt voor iedereen.

En iedereen betekent, een ieder die geïnteresseerd is in het voorkomen van auto en woninginbraak en actief meedenken over vraagstukken m.b.t. het vergroten van een veiliger Cromstrijen.

Nieuws, tips, foto's, blogs en veel meer zorgen voor een interessante website welke niet alleen voor onze inwoners als prettig wordt ervaren maar ook voor bezoekers van andere gemeente.


Buurtpreventie goed bezig

dagdienst. Eerst onderzoek instellen n.a.v. melding buurtpreventie van verdachte situatie. gemeld


Schade Oud & Nieuw bijna gehalveerd

Cromstrijen- Oud en nieuw is zonder ernstige incidenten verlopen en was vrij rustig te noemen. De schade liep ook dit jaar terug, dit bleek toen de balans werd opgemaakt. Vorig jaar was er € 4473 materiële schade, dit jaar is

dat € 2262. De schade betreft o.a. vuilnisbakken, verkeersborden en straatmeubilair. Daarmee heeft Cromstrijen naar verhouding één van de grootste dalingen laten zien, in de Hoeksche Waard.

Uiteraard zal men zich inzetten om richting de nul te gaan, dat zou ook niet meer dan normaal zijn.

 

Hennepkwekerij ontdekt in Numansdorp

Numansdorp- Zaterdag 9 januari jl. werd na onderzoek een hennepkwekerij opgerold. Alle benodigdheden en de 275 planten zijn geruimd en vernietigd.

Door het op amateuristische wijze aangebrachte elektra was de kans op brand zeer groot.

Goed werk politie!

Kijkdoosbus bezocht door politie

NUMANSDORP - Dat een bus die ergens geparkeerd staat, toch echt foute boel kan zijn, bleek toen de politie een controle uitvoerde bij een bestelwagen,  die op de carpoolplaats langs de N489 (Numansdorp) stond. De laadruimte was rondom geblindeerd en aan de voorzijde afgetimmerd met kijkgaten. Zo kan de bus leeg lijken maar verschuilen inzittenden zich daar met zicht op hun toekomstige buit.

De mannen in de bus werden door ons gecontroleerd en bleken onder de "platina card" houders van politie en justitie te vallen. Kortom een enorm strafblad op het gebied van inbraken en diefstallen. Zij mochten met ons mee voor het in bezit hebben van de nodige inbrekers gereedschappen.

Een inbraak hadden ze (nog) niet gepleegd. Justitie zal verder beslissen over de afloop van de zaak en de inbeslaggenomen spullen. 

bron en foto: Politie HW